ALGEMENE VOORWAARDEN B.V.B.A PUR BEAU

  1. Algemeen
  • Onverminderd de toepassing van eventuele bijzondere voorwaarden in een afzonderlijke schriftelijke overeenkomst, zijn deze algemene voorwaarden van toepassing op iedere offerte, opdrachtbevestiging, bestelbon, verkoop- of aankoopovereenkomst tussen enerzijds de onderneming B.V.B.A. PUR BEAU, met maatschappelijke zetel gevestigd te 2960 Brecht, Van De Reydtlaan 5, KBO nr. 0722.707.309 als (hierna genoemd : “PUR BEAU”) en anderzijds haar klanten (hierna genoemd: de “klant”).
  • De klant wordt geacht zich volledig en onherroepelijk akkoord te verklaren met deze algemene voorwaarden door het enkele feit van de door hem geplaatste bestelling of opdracht. De aanvaarding impliceert dat de klant volledig verzaakt aan de toepassing van zijn eigen voorwaarden zodat deze niet tegenstelbaar zijn aan PUR BEAU.
  • Indien een bepaling van deze algemene voorwaarden onafdwingbaar of strijdig met dwingend recht zou zijn, zal dit de geldigheid en afdwingbaarheid van de andere bepalingen van deze algemene voorwaarden niet beïnvloeden.
  1. Totstandkoming van overeenkomst
  • Alle prijslijsten, offertes en contractvoorstellen van PUR BEAU zijn vrijblijvend, gelden ten titel van inlichting en binden haar als dusdanig niet. Behoudens andersluidend dwingend recht, verbindt elke door de klant gedane bestelling of order PUR BEAU slechts na schriftelijke bevestiging of aanvaarding ervan.
  • Indien de orderbevestiging van PUR BEAU enige wijziging of toevoeging bevat of hoe dan ook van de oorspronkelijke order verschilt, wordt de overeenkomst als gesloten beschouwd, tenzij de klant binnen de 8 dagen na ontvangst van de orderbevestiging verklaart er niet akkoord mee te gaan.
  • Elke annulering van een bestelling dient schriftelijk te geschieden en is slechts geldig mits schriftelijke aanvaarding door PUR BEAU.
  1. Omschrijving van de te leveren goederen en diensten
  • Een beschrijving van de te leveren goederen is opgenomen in een afzonderlijke orderbevestiging en/of overeenkomst tussen PUR BEAU en de klant.
  • Onverminderd hetgeen in deze algemene voorwaarden is bepaald, erkent en aanvaardt de klant de technische beperkingen, garantiebeperkingen en/of eventuele andere opmerkingen en voorbehouden zoals opgenomen in de offerte, de orderbevestiging en/of enige afzonderlijke overeenkomst tussen PUR BEAU en de klant.
  1. Prijzen en betaling
  • De goederen en diensten worden gefactureerd tegen de prijzen en voorwaarden zoals vermeld op de bestelbon. Tenzij uitdrukkelijk anders werd overeenkomen, zijn de door PUR BEAU vermelde prijzen exclusief taksen, BTW, verpakkingskosten, transport- en verzekeringskosten, die integraal ten laste van de klant zijn.
  • Gevraagde wijzigingen door de klant na de initiële bestelling, zullen enkel worden doorgevoerd indien PUR BEAU hiermee uitdrukkelijk instemt.
  • Facturen dienen schriftelijk te worden geprotesteerd binnen de 8 dagen na verzending van de factuur bij gebreke waaraan de factuur als aanvaard zal worden beschouwd.
  • Behoudens afwijkende bepaling, is de factuur van PUR BEAU contant betaalbaar uiterlijk 30 dagen na de factuurdatum.
  • Bij gehele of gedeeltelijke niet-betaling van een factuur op de vervaldag, is de klant van rechtswege en zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling, een verwijlintrest verschuldigd op het onbetaald factuurbedrag aan 8 % per jaar, en bovendien een forfaitair bedrag van 10 % schadebeding op het onbetaald factuurbedrag.
  • Bij gehele of gedeeltelijke niet-betaling van een factuur op de vervaldag, worden alle andere nog niet vervallen schuldvorderingen op de klant van rechtswege en zonder voorafgaandelijke ingebrekestelling opeisbaar.
  1. Levering
  • Behoudens andersluidend dwingend recht of uitdrukkelijke en schriftelijke andersluidende overeenkomst, wordt de datum van levering enkel als inlichting verstrekt en is derhalve niet bindend en kan vertraging in de levering geen aanleiding geven tot boete, schadevergoeding of annulering van de bestelling.
  • De levering geschiedt op de plaats aangeduid in de overeenkomst of bestelbon.
  1. Controle, klachten en garantie
  • De klant verbindt zicht ertoe om de geleverde goederen bij de levering onmiddellijk in ontvangst te nemen en te onderzoeken of de kwaliteit ervan overeenstemt met hetgeen werd overeengekomen. Door de levering van de bestelde goederen te aanvaarden bevestigt de klant dat de levering volledig is, conform de orderbevestiging, en worden alle zichtbare gebreken gedekt.
  • Klachten in verband met de geleverde goederen, met de hoeveelheid en/of niet-overeenstemming dienen uiterlijk binnen de 15 dagen aan PUR BEAU schriftelijk te worden gemeld, bij gebreke waaraan de levering geacht aanvaard te zijn.
  • Ingeval van klachten binnen de voormelde termijn van 15 dagen, dienen de geleverde producten onbeschadigd en ongeopend door de klant teruggestuurd te worden aan PUR BEAU.
  • Behoudens andersluidend dwingend recht of andersluidende regeling, bestaat de waarborg van PUR BEAU er enkel in dat goederen die als niet-conform worden erkend, naar keuze van PUR BEAU kosteloos worden vervangen door identieke of minstens gelijkwaardige goederen dan wel worden hersteld. De toepassing van de waarborg kan in geen geval aanleiding geven tot enige vorm van schadevergoeding.
  1. Aansprakelijkheid
  • Indien PUR BEAU met inbegrip van haar werknemers aansprakelijk zou zijn t.a.v. de klant uit welke hoofde dan ook, kan PUR BEAU slechts aansprakelijk zijn voor de materiële en fysieke schade veroorzaakt door de ondeugdelijkheid van de door haar geleverde producten of naar aanleiding van de overeenkomst, indien en voor zover die schade is veroorzaakt door de zware of opzettelijke fout of haar bedrog. Voor overige fouten is PUR BEAU niet aansprakelijk.
  • Ingeval van overmacht zal PUR BEAU niet aansprakelijk zijn tegenover de klant en zal PUR BEAU tot geen schadevergoeding gehouden zijn. De contractuele verplichtingen worden opgeschort tot het geval van overmacht ophoudt te bestaan.
  1. Eigendomsvoorbehoud
    Alle goederen blijven volle eigendom van PUR BEAU tot de volledige betaling van alle factuurbedragen, inclusief kosten, intresten en schadevergoeding.
  1. Ontbinding
  • Elke contractspartij heeft het recht om de ontbinding van de overeenkomst te vorderen ingeval de wederpartij in gebreke blijft in de tijdige en behoorlijke nakoming van één of meer uit de overeenkomst voortvloeiende verplichtingen.
  • Ingeval van ontbinding van de overeenkomst heeft de contractspartij lastens de in gebreke blijvende partij eveneens het recht op een conventionele schadevergoeding van 20 % van de overeengekomen prijs als vergoeding voor de schade die deze heeft geleden.
  1. Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank
  • Alle overeenkomsten waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, worden uitsluitend beheerst door het Belgische recht.
  • Behoudens andersluidend dwingend recht, behoren alle geschillen tussen partijen omtrent de uitvoering van overeenkomsten die aan deze algemene voorwaarden zijn onderworpen, uitsluitend tot de bevoegdheid van de rechtbanken te Antwerpen.